dissabte, 17 de novembre del 2012

PREPARACIÓ DE SABÓ CASOLÀ

La preparació d’un bon sabó casolà és relativament senzilla. Només calen els ingredients adequats i una mica de temps. Primer de tot hem de preparar els ingredients: un litre i mig d’aigua, un litre i mig d’oli emprat (i colat) i 250g de sosa càustica. Tant l’aigua com l’oli han d’estar a uns 50º. Dissolem la sosa càustica en l’aigua, i quan la sosa s’ha dissolt del tot afegim l’oli i anem remenant. Hem d’anar en compte de remenar sempre en el mateix sentit. Ara només hem de continuar remenant aproximadament durant una hora fins que la mescla es faci homogènia i tingui una consistència més espessa. Ara el que hem de fer és posar la mescla en un recipient prèviament untat amb oli i deixar que reposi durant unes 24 hores aproximadament. Un cop fet això el treurem del motllo i el tallarem de la mida que vulguem i deixarem que s’acabi de solidificar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada