dimarts, 21 de gener del 2014

QUE PASSA AL PARC EUROPA?

Fa uns dies ens vam assebentar que a la part de Mas Lluí de Sant Just que està tocant amb Sant Feliu, en concret a la part que limita amb el Parc Europa, hi ha prevista la construcció d'uns equipaments esportius (sis pistes de bàsquet amb terra de ciment).
Erem molts els santfeliuencs i santfeliuenques que pensàvem que el Parc Europa tindria continuitat al terme municipal de Sant Just, però en lloc d'això veiem que volen urbanitzar aquest espai amb una gran instal·lació encimentada.

El Parc Europa és una de les zones verdes de Sant Feliu que es caracteritza justament per la tranquil·litat que s'hi pot trobar. Al final del parc hi ha un llac a on s'hi han instal·lat des de ja fa anys un grup d'aus migratòries que han fet d'aquest llac el seu hàbitat. És per això que considerem que la instal·lació d'aquest equipament esportiu tan a prop del parc, i del llac, trenca amb la línia i característiques d'aquest lloc.

No estem en contra de la pràctica de l'esport ni dels equipaments per al lleure.
En el que no estem d'acord és ni en la ubicació d'aquest equipament ni en les seves dimensions. Considerem que es podria trobar un emplaçament més adequat per a aquesta intstal·lació i deixar aquesta zona pròxima al llac del Parc Europa amb elements més en consonància amb la idiosincràcia d'aquest parc i que en garanteixin una continuitat dels elements naturals que ja hi ha.
Una mica més amunt d'aquest espai on hi ha projectades aquestes pistes de bàsquet hi ha una gran plaça que ja està encimentada i que segurament seria un lloc més adient per a aquesta instal·lació, tot i que potser se'n podrien trobar d'altres.

Des d'aquí demanem a l'ajuntament de Sant Just que reconsideri aquest projecte i a l'ajuntament de Sant Feliu que mantingui els contactes necessaris amb l'ajuntament de Sant Just per tal de garantir la continuitat del Parc Europa.

Aqui teniu el  link de la recollida on-line de signatures en contra de que es construeixin les pistes de bàsquet de formigó al costat del llac del Parc Europa, del barri de Mas Lluí.



2 comentaris:

  1. Voldria aclarir que no hi ha prevista cap construcció de sis pistes esportives de bàsquet amb terra de ciment ni a prop del Parc Europa de Sant Feliu ni al parc Iulia Queta de Sant Just Desvern. En aquest espai, només està previst un espai de joc infantil i una pista de básquet. Aquest projecte ha comptat amb el vistiplau dels dos ajuntaments i de les dues associacions de veïns de Mas Lluí de les dues poblacions.

    Sí que és cert que a la zona alta del barri de Mas Lluí, a tocar de la darrera rotonda del Passeig Compte de Vilardaga, hi ha previst un equipament esportiu amb piscina, espai social i pistes esportives.

    Estic a la vostra disposició.

    Signat per: Pere Joan Deniel. Regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Just Desvern

    ResponElimina
  2. Segons els plànols de l'ajuntament de Sant Just Desvern, a 50 metres de l'aigua del llac, la part del parc més preuada per la seva bellesa naturalista, han planificat una pista polivalent de ciment, on s'hi poden veure dues porteries i 4 cistelles de bàsquet.
    Ens han alarmat les grans superfícies que ja han pavimentat amb lloses prefabricades de formigó, i la Plataforma "Salvem el llac del Parc Europa", ha sorgit per evitar que es construeixi aquesta pista polivalent de ciment de 45x31 metres=1.395 m2 de superficie, al costat del llac.
    Demanem a l’Ajuntament de Sant Just Desvern:
    • Que no s'utilitzi ciment ni paviments de formigó a cap zona del parc, per garantir el drenatge de l’aigua d’escorrentia. El parc és una zona verda i actualment ja s’ha pavimentat molta superfície.
    • La reubicació de les pistes de bàsquet en un emplaçament més llunyà al llac del Parc Europa de Sant Feliu de Llobregat, per tal de garantir la tranquil•litat dels veïns i del petit ecosistema d’aus migratòries del seu voltant.
    L’impacte de les pilotes generaria un gran estrès i la fugida de part important de la fauna migratòria del llac.

    Signat per: Plataforma Salvem el llac del Parc Europa

    e-mail de la Plataforma: salvemllac@gmail.com
    Facebook de la Plataforma: Salvem el llac del parc europa
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100007726805406

    ResponElimina