dimarts, 6 de març del 2012

JORNADA " ESTRATÈGIA CATALANA PEL RESIDU ZERO "



El proper dia 22 de Març a les 20 hores a la sala LA UNIÓ CORAL tindrà lloc la Jornada de presentació de la "Estrategia Catalana pel Residu Zero" .
A nivell internacional s´està desenvolupant un nou model anomenat Estratègia Residu Zero que pretén aplegar tot un seguit de propostes, aplicacions i polítiques encaminades a assolir un model veritablament sostenible en la gestió dels recursos, des de la producció fins a la generació dels residus, per tancar els cicles de la matèria tot imtant la natura.
A Catalunya també necessitem aplicar aquesta estratègia i per aquest motiu us convidem a assistir a aquesta Jornada que presentarem el CEPA-SF.
"RESIDU ZERO" no vol dir necessàriament que no hi hagi cap residu. Del que es tracta és:
- D´avançar cap a una economia circular en que tot residu pugui ser transformat en matèria prima des d´un punt de vista que maximitzi la sostenibilitat.
- I d´evitar:
- La generació de residus que poden ser evitats
- La disposició de residus en abocadors i incineradores que poden ser reutilitzats,reciclats o compostats
- La generació - via ecodisseny i PIP - dels residus que no puguin ser asimilats pel medi
- Els residus pels que no hi hagi cap tecnologia sostenible que els pugui integrar o
transformar en un nou producte.

Es molt important a nivell local participar d´aquest projecte doncs els residus municipals són aquells que correspon gestionar als municipis.
La implantació i el desenvolupament en els darrers deu anys dels diferents models de gestió de residus municpals : Residu Mínim , de resollida selectiva ,dels sistemes de recoliida Posta a Porta ( PaP ) centrats tots en la recuperació de la materia orgànica , ha comportat clars avenços. Algunes d´aquestes experiències han arribat a situar-se per sobre del 50 % de recuperació , arribant fins i tot al voltant del 75 % de recollida selectiva en alguns casos.

Us esperem el proper dia 22 de Març.

CENTRE D´ECOLOGIA I PROJECTES ALTERNATIUS

CEPA- SANT FELIU DE LLOBREGAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada